Het interieurverhaal van Wendy & Seba

Het huis van accountmanager Wendy, architect Sebastien, zoon Nelson en dochter Bowie is het ‘specialleke’ van de straat. Zo’n huis waar je niet naast kunt kijken als je er passeert. De gezinswoonst werd bekleed met 32.000 dakpannen, heeft drie puntdaken en een gevel zonder deuren of ramen. Moeilijk te geloven dat dit ooit de bungalow van Wendy’s grootmoeder was… Benieuwd of ze binnen ook zo’n gedurfde keuzes maakten?

Wendy en Seba kozen oorspronkelijk onze collectie Sava Sand, deze werd intussen opgevolgd door Ivalo Amaranth.

Ivalo Amaranth

Bestel een staal

“We wonen hier sinds april 2019 na een verbouwing van twee jaar. Het had vast sneller gekund, maar we hebben ontzettend veel zelf gedaan Van het ontwerpen van een nieuw grondplan tot het uitgraven van de riolering, en van het aansluiten van de elektriciteit tot het plaatsen van de vloer. Het was een leerrijke periode waar zeker niet alles volgens plan liep, behalve misschien de installatie van onze Parquetvinyl boven.”

Vroeger was deze woning een rechthoek met een dak erop, de oervorm der huizen. Door het huis op te delen in drie zones en deze te verschuiven ten opzichte van elkaar, creëerde het duo verschillende patio’s waardoor het licht in elke ruimte overvloedig binnenvalt. Door alle doorkijkjes is er een enorme connectie met het groen rondom het huis én kunnen ze ook hun eigen huis zien van binnenuit. Best uniek!

Het is niet vreemd dat mensen vaak verrast reageren als Wendy & Seba vertellen dat dit een gerenoveerde woning is, want door de atypische vorm lijkt het een nieuwbouw. Enkel de locatie en oriëntatie van de keuken is bewaard gebleven. “Hierdoor hebben we tijdens het koken hetzelfde uitzicht op de tuin hebben als mijn grootmoeder” vertelt Wendy. “Zo herhaalt de geschiedenis zich toch een beetje, al hebben we niet het gevoel dat we in het huis van iemand anders leven.”

“Ons huis is verre van afgewerkt, maar de kinderen zijn momenteel onze prioriteit. Welke zaken we aanpakken, hangt eigenlijk van hen af. Zo was het best handig om een vloer te hebben eenmaal ons zoontje begon te kruipen en leek het ons ook fijn om hem in een moddervrije tuin te kunnen laten spelen. De tuin had oorspronkelijk absoluut geen prioriteit, zo zie je maar…”

Er werd heel bewust gekozen voor parket beneden en Parquetvinyl boven. In de leefruimte en eetkamer viel de keuze voor een vloer met wat patine, boven werd geopteerd voor gebruiksgemak. “Met een peuter en baby in huis gebeurt er al eens een ongelukje, al stressen we daar niet over. Dat is het grote voordeel van Parquetvinyl: alles is snel en makkelijk opgekuist en laat geen sporen na.”

“Omdat Parquetvinyl al van een ondervloer voorzien is, is de installatie een fluitje van een cent. Je hebt slechts een paar tools nodig waarvan een stevig breekmes en een winkelhaak de belangrijkste zijn. De vloer hierboven heb ik in een dag gelegd. Ook fijn: Parquetvinyl hoeft niet te acclimatiseren. Je kan de vloer dus plaatsen zodra hij geleverd wordt.”

 

Boven werd vrijwel overal, op de badkamer na, voor de Sava-collectie van Parquetvinyl gekozen, in de naturelle kleur Sand. Achteraf gezien hadden ze het ook in de badkamer kunnen installeren verklaart het koppel, want Parquetvinyl is waterbestendig. Voor de continuïteit kozen ze er voor de tegels die ook in de keuken liggen. De Sava-collectie van Parquetvinyl bestaat uit strakke, warme planken zonder knopen. Dit past bij hun Scandinavische interieurstijl. Het is trouwens geen toeval dat de Parquetvinyl lijkt op het parket beneden: in de showroom van Lamett werden zowel de parket als vinyl gekocht en konden dus makkelijk stalen vergeleken en gematcht worden.

Materiaalkeuze was vrij makkelijk voor Wendy & Seba; ze zien dezelfde dingen graag. “Om onze parket en Parquetvinyl te kiezen hebben we een front van onze keuken meegenomen en de vloeren daarop afgestemd. Meteen een tip aan andere bouwers en verbouwers: kijk naar de vaste elementen in je woning – niet naar de meubels die je al hebt – en pas je vloer daaraan aan. Zoals een vloer en een keuken: die zijn allesbepalend voor je interieur en blijven vaak ook langer aanwezig in huis. In tegenstelling tot een zetel of tafel, die je vaak al na een tiental jaar vervangt.”

De kamer van Nelson is de eerste en enige slaapkamer die helemaal afgewerkt en ingericht is. Nog maar sinds enkele maanden, trouwens. Het is geen ruime kamer, maar wel groot genoeg om er later nog een tweepersoonsbed in te plaatsen. De kamer kan mee met hem evolueren, daar zijn ze zeker van. De Sava-planken van Parquetvinyl lagen hier dus eerst, maar zijn zo neutraal dat ze overal bij passen. “Zelfs als Nelson ooit beslist om zijn kamer paars en rood te schilderen!”

Hoewel de buitenkant van het huis nogal opvalt, is het wel de bedoeling dat het mettertijd opgaat in het groen. Er worden binnenkort nog enkele bomen aangeplant en de dakpannen zullen er binnen enkele jaren ook verweerd uit zien. “We houden wel van een zekere ruwheid, maar liever niet binnen: in ons interieur zien we graag zachte, lichte en veel natuurlijke materialen. In combinatie met de vele ramen ervaren we hier echt zo’n gevoel van openheid. Hier komen we tot rust.”

Bedankt voor jullie woonverhaal, Wendy & Seba!
Terug naar overzicht