Parquetvinyl is geschikt voor elke ruimte!

Parquetvinyl is werkelijk geschikt om te plaatsen in elke ruimte: van de kelder tot de zolder, van je badkamer tot de keuken of je slaapkamer. Ben je op zoek naar een vloer voor een commerciële toepassing? Ook dat kan!

Parquetvinyl is werkelijk geschikt om te plaatsen in elke ruimte: van de kelder tot de zolder, van je badkamer tot de keuken of je slaapkamer. Ben je op zoek naar een vloer voor een commerciële toepassing? Ook dat kan!

Slaapkamer


Oké, een slaapkamer dient in eerste instantie om je een goede nachtrust te bezorgen. En misschien hou je je hier wel aan. Ook dan is het fijn als 's morgens je eerste contact met de wereld, het moment dat je je benen over de rand van het bed slaat, warm en aangenaam is. Zo stap je altijd met het goede been uit bed! Maar je slaapkamer kan ook je dressing zijn. Of je trekt je graag in de slaapkamer terug voor een deugddoende yoga-sessie of een online zumba-les. Eén ding is zeker: met Parquetvinyl onder je voeten is het nog zo aangenaam!
Slaapkamer

Badkamer


Is het schuimbad van je kinderen wat uit de hand gelopen? Als ze zich maar amuseren... Met Parquetvinyl is dit echt geen probleem: het is 100% waterdicht. Ook langs de naden kan er geen druppel water doorkomen.
Blote voeten worden verwend. Vinyl is immers veel minder koud en hard dan een keramische tegel.
In deze ruimte staat hygiëne centraal. Eens goed kunnen poetsen is noodzakelijk. Gelukkig hoef je je bij Parquetvinyl hierover geen zorgen te maken. 
Badkamer

Keuken


De keuken is dé plaats waar voluit geleefd wordt. Geen wonder dat de vloer af en toe een grondige dweilbeurt nodig heeft. Bij Parquetvinyl is dit in een handomdraai gefikst. Ook in de keuken kan het al eens fout gaan... een beker die omgegooid wordt in een drukke ochtendspits of erger nog: een bokaal tomatensaus die op de grond valt na een zware werkdag. We kunnen niet vermijden dat de bokaal valt, maar we kunnen je wel zeggen dat er geen deuk in je Parquetvinyl-vloer zal zijn en dat de vloer ook niet gaat verkleuren. Dus... diep inademen, dweiltje erover en dan toch maar pizza laten leveren?
Keuken

Woonkamer


Minimalistisch Japans, Scandinavisch strak, elegant landelijk of stoer industrieel. Wat jouw favoriete stijl ook is, je wil dat je vloer naadloos in het plaatje past. Een vloer is een belangrijke sfeerbepaler in de ruimte. Meestal blijft die er ook voor jaren liggen. Je kiest dus maar beter goed! Qua stijl en kleur heb je bij Parquetvinyl in elk geval een ruime keuze. Wij zijn het helemaal eens met Charles Eames: "The details are not the details, they make the design." Een structuur die past met het decor, een gekleurde naad of een V-groef, ... deze 'details' zorgen ervoor dat de vloer de juiste uitstraling krijgt.
Woonkamer

Let's talk about business!

Van elegante brillenwinkel tot fitnesszaak, van stoere bikerstore tot sterrenrestaurant. Velen kozen reeds voor Parquetvinyl.

Horeca

Je hebt een passie, een droom, een levenswerk. Wij hebben vast een vloer die 100% in jouw concept past. Welke stijl je ook verkiest, Parquetvinyl is er in uiteenlopende stijlen en nog meer kleuren.

Meer lezen

Winkel

Het plaatje moet perfect kloppen... Wij zorgen voor de passende vloer!

Meer lezen

Kantoor

Een groot landschapskantoor of een kleine ruimte, waarom niet met Parquetvinyl?

Meer lezen

Veelgestelde vragen

  • De ondervloer moet droog, net, hard en effen zijn. Hij mag oneffenheden vertonen met een tolerantie van 5 mm over een lengte van 3 m. De vloer mag in geen enkele richting meer hellen dan 25 mm per 2 m. Ook al is Parquetvinyl vochtbestendig, het dient niet als vochtscherm.
    Eventuele losse planken moeten vastgemaakt worden, scheuren in beton moeten gevuld worden. Lees alle voorwaarden in de leginstructies.

  • De slijtklasse verwijst naar een algemeen classificatiesysteem voor tapijt-, vinyl-, laminaat-, parketvloeren, … en beschrijft in welk soort omgeving de vloer gebruikt mag worden. Zo is klasse 32 geschikt voor residentieel tot licht commercieel gebruik, klasse 33 residentieel tot intensief commercieel gebruik en 34 voor residentieel tot zeer intensief commercieel gebruik.

    Meer over deze vraag
  • Alle collecties hebben reeds een geïntegreerde ondervloer. Hier moet (en mag) je geen ondervloer meer apart voorzien. Kleine oneffenheden worden door de ondervloer (deels) geneutraliseerd. Het grootste voordeel zit hem echter in het loopgeluid dat gedempt wordt. Met een ondervloer merk je hoorbaar het verschil.

Nog vragen? Shoot!