Het interieurverhaal van Karen & Guillaume

Karen en Guillaume wonen al 18 jaar in hetzelfde huis. Na lang wikken, wegen, dromen en plannen was het afgelopen zomer eindelijk zover… Hun langverwachte uitbouw werd realiteit! Stap binnen in hun moderne, lichtrijke woonst waar leefruimte en keuken in elkaar doorlopen dankzij Parquetvinyl.

Yukon Beach

Bestel een staal

Het koppel woont hier sinds 2003. “Best even dus, als je erbij stilstaat,” vertelt Karen, “We houden van dit huis en wonen hier graag, al voelde het sinds de geboorte van onze zoon Bavo vaak krap aan.” Het koppel heeft lang getwijfeld om te verhuizen, maar kwam telkens op die beslissing terug. “Guillaume en Bavo wonen op fietsafstand van hun werk en school, het treinstation is vlakbij… Die vlotte bereikbaarheid is een luxe.”

Het huis werd in twee fases gerenoveerd. Meer dan tien jaar geleden werd de basis aangepakt, nu zag het koppel het iets grootser. De droom? Een uitbouw in houtskelet met grote ramen die de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Hier wilden ze graag een moderne keuken met eiland kwijt, met voldoende bewegingsruimte voor het hele gezin en een warme, onderhoudsvriendelijke vloer.

Die vloer werd uiteindelijk Parquetvinyl. Na meer dan tien jaar in een betegelde woning te hebben geleefd, wilden ze liefst geen kille tegels meer. Parket was dan weer te onderhoudsintensief. Toen ze in het Westvlaams Tegelhuis de collectie van Parquetvinyl ontdekten, was de keuze snel gemaakt. Karen: “De pracht van hout, het gemak van vinyl. Het klonk bijna te goed om waar te zijn. Maar nu het hier ligt kunnen we het alleen maar beamen. De vloer is heel sfeervol en toch een gemak om te onderhouden.”

Karen ontpopte zich niet alleen tot werfleider, ze nam ook een deel van de uitvoering op zich. Waaronder de installatie van Parquetvinyl. “We moesten eerst een beetje wennen aan het kliksysteem, maar als je eenmaal weet hoe het moet, gaat het erg vlot”, vertelt Karen. Omdat de ondervloer al aan de planken hangt, kon er snel gewerkt worden. In slechts twee dagen was de klus geklaard.

Leuk weetje: de Parquetvinyl werd probleemloos op de bestaande tegelvloer en de nieuwe chape geïnstalleerd. Vrijwel alle ondergronden zijn immers geschikt voor Parquetvinyl, ze moeten enkel waterpas zijn. Door Parquetvinyl door te trekken van de leefruimte naar de keuken, oogt de benedenverdieping nóg groter. Karen: “We zijn gestart met de installatie aan de ramen, dat leek ons het makkelijkst. We werkten de randen af met schildersplinten en op plaatsen waar we geen plinten konden plaatsen gebruikten we elastische silicone.”

Vroeger gingen Karen en Guillaume graag uiteten, nu ontvangen ze liefst gasten in hun eigen huis. De open keuken bevordert het entertainen. Gasten zijn vaak verbaasd als ze horen dat de vloer in de keuken geen parket is. Karen: “Ik heb Parquetvinyl al vaak aangeraden als ideale keukenvloer. Als je iets morst is het meteen weer proper!”

Karen en Guillaume kozen bewust voor een naturelle collectie met veel houtstructuur die mooi contrasteert met de witte keuken en strakke meubels. Ondanks de minimalistische interieurstijl, voelt hun huis toch warm en toegankelijk aan. Karen: “We omschrijven onze stijl als warm minimalistisch. Die warmte wordt gecreëerd door de terracotta tinten, maar ook dankzij Parquetvinyl.

De tuin staat als volgende klusje op de planning. In maart beginnen ze eraan, om in de zomer hopelijk te kunnen genieten van de kleurrijke bloemenpracht. Opnieuw een werk van lange adem, maar als ze iets doen, dan doen ze het goed!

Bedankt voor jullie woonverhaal, Karen & Guillaume!

Meer klantenverhalen

Terug naar overzicht